Група Маестро

ГРУПА МАЕСТРО

ЗА ГРУПАТА МАЕСТРО
Група МАЕСТРО е музички состав од Скопје основан 2012 година, кој настапува на сите видови свечености и прослави: свадби, крштевки, веридби, матурски и апсолвентски вечери, деловни прослави и слично.
Music, once admitted to the soul, becomes a sort of spirit, and never dies.

Група МАЕСТРО интерпретира македонски народни и новокомпонирани песни и ора, балканска народна и популарна музика, светски популарни хитови, како и класична и евергрин инструментална музика и е една од ретките во Македонија кои можат да ги задоволат сите музички вкусови со богатиот и разновиден репертоар.

Група МАЕСТРО е редовен учесник на фестивалите за новокомпонирана македонска фолк музика: “Валандово“, “Цветници“, “Роса“, “Охрид фест” и др. како и дел од концертите на најпознатите музички имиња.

АКТУЕЛНИ НАСТАПИ - 2024

Авторски Изведби

Grupa Maestro - Otvori Jano pendžeri (2023)

Grupa MAESTRO - Otvori Jano pendzeri (Video)

Grupa MAESTRO - Gorci (Official video Full HD) © 2017

Grupa MAESTRO - Veruvaj mi (Cvetnici 2016) LIVE

Grupa MAESTRO - Otrov ti se usnite (Ohrid fest 2013)

Grupa Maestro - Edna naša (Prilep folk fest 2022)